Blog

Skin Journey: Nicola Green
eczeem huidirritatie

Skin Journey: Nicola Green

Welkom bij SKIN Journeys: een leuke nieuwe serie waar we mee zijn begonnen om leden van onze community en hun ongelooflijke succesverhalen in de schijnwerpers te zetten. Hier vertellen ze in hun eigen woorden over hun ervaringen met eczeem, rosacea en acne en hoe het hun leven heeft beïnvloed, evenals hoe Gladskin de verlichting heeft gebracht waar ze zo lang naar op zoek waren.

Als eerste maken we kennis met Nicola Green, een klant uit het VK die Gladskin in 2020 ontdekte na al sinds haar jeugd last te hebben gehad van eczeem. Haar verhaal is een typisch voorbeeld van behandelingsfrustratie.

Zoekend naar antwoorden

“Al van jongs af aan hebben artsen me al het zware spul voorgeschreven,” vertelde ze, “maar toen ik een jaar of 14/15 was, was ik klaar met die oplossingen. Ik ging nieuwe dingen proberen. Ik probeerde iets dat destijds werd beschouwd als revolutionair in het VK. Ik gaf voor mij hele grote bedragen uit aan het volledige assortiment zonder resultaat, dus ging ik terug naar de artsen. Iemand vertelde me dat ik geen Vaseline moest gebruiken, dus daar stopte ik mee. Ik probeerde een “natuurlijk” huidverzorgingsmerk toen dat op de markt kwam. Niets hielp. Ik heb zoveel verschillende crèmes gebruikt, dure, goedkope...”

Toen was er een keerpunt in de aanpak van Nicola. Na jaren van oplossingen aangedragen door artsen en huidverzorgingsproducten, kreeg ze het advies om haar eczeem op een andere manier te benaderen. “Toen ik een jaar of 18, 19 was, bezocht ik een vriendin in Ontario. Haar stiefmoeder zei tegen mij: 'Ben je ooit nagegaan waarom je last hebt van eczeem?'

“Ik hoorde dat het een allergische reactie op MNG kon zijn, dus verwijderde ik MNG uit mijn dieet. Iemand zei dat ik mogelijk allergisch was voor de vullingen in mijn gebit, dus heb ik die vervangen. Ik vermeed zuivel, rood vlees en allerlei voedingswaren die de boosdoener konden zijn. Ik onderging zelfs een darmspoeling. Ik heb duizenden ponden uitgegeven, letterlijk duizenden. Mijn eczeem bleef terugkomen. Ik zwol op, mijn ogen deden pijn en het was extra erg op mijn gezicht en nek.”

Dieper dan het huidoppervlak

De frustratie van zoveel tijd en geld uitgeven eiste een tol op het geestelijke welzijn en de kwaliteit van leven van Nicola. Zoals voor zovelen hadden de oplevingen en de onvoorspelbaarheid niet alleen gevolgen voor de fysieke gezondheid van Nicola. “Het heeft me relaties gekost, het heeft me vriendschappen gekost. Mijn hele houding wanneer ik een uitbraak heb is gewoon vreselijk. Ik wil niemand spreken en ik wil nergens naartoe. Ik wil anderen niet zien en ik wil niet dat anderen mij zien.”

Als het gevoel van Nicola herkenbaar voor je is, ben je niet alleen. Huiduitslag is vaak een bron van schaamte, maar dat is niet nodig! Nicola noemde een aantal huidverzorgings-influencers op Instagram die op oprechte en kwetsbare wijze hun reis met inflammatoire huidaandoeningen delen. Deze stap richting transparantie en acceptatie online helpt mensen niet alleen om hun eigen huid te omarmen, maar ook om oplossingen te vinden die werken voor hen.

De ontdekking van Gladskin

“Eczeem heeft mijn leven letterlijk zo lang bepaald. Dan is het 2020, de pandemie is aan de gang en ik heb het helemaal gehad met mijn huid. Ik besloot in Londen naar een topspecialist in eczeem te zoeken en kwam een advertentie voor Gladskin tegen. Ik was zo sceptisch, maar ik zag deze video op de homepagina van de website. Ik keek die video en dacht meteen: dit KAN wel eens de reden zijn. Ik heb al langer het gevoel dat ik een bacterie, een infectie, had waar ik maar niet van af kwam. Ik kocht een flesje van 15ml Eczema Cream.”

“Aanvankelijk vond ik het gewoon ‘goed,’ wat voor mij inhoudt dat het mijn huid niet irriteert. Ik bleef het gebruiken tot het op was en kocht een nieuw flesje. Na ongeveer drie maanden viel me op dat mijn T-zone vettig werd! Mijn huid voelt nooit vettig aan. Mijn gezicht is ZO droog. Ik begon zelfs puistjes te krijgen en zag dat mijn hele huid veranderd was. Mijn hele gezicht en nek. Ik kan het niet eens beschrijven. Het is gewoon niet dezelfde huid als die ik hiervoor had.”

“Wanneer je 40 jaar met eczeem op je gezicht leeft en je dan deze geweldige huid krijgt… 2020 was een vreselijk jaar voor veel mensen en het was afschuwelijk met de pandemie, maar echt, mijn leven is compleet veranderd.”

“Soms, wanneer ik erg vermoeid of gestrest ben, kan ik weer een kleine opleving krijgen. Maar dan gebruik ik wat meer Gladskin en is het de volgende dag verdwenen.”

Als jij last hebt van eczeem, of een dierbare heeft last van eczeem, dan hoef je geen genoegen te nemen met conventionele behandelingen die niet effectief zijn, of die leiden tot complicaties op de lange termijn. Gladskin Eczema-producten bieden eczeem-oplossingen die met je lichaam samenwerken in plaats van ertegen – zonder alcohol of andere schadelijke toevoegingen. Meer informatie over de technologie achter onze producten vind je hier.

Vorige blog
Alle blogposts Volgende blog