HOE STAPHEFEKT™ IN GLADSKIN WERKT

Op onze huid bevinden zich miljarden bacteriën. Bijna al die bacteriën zijn goed en dragen bij aan een gezonde huid. Zij vormen onderdeel van ons ‘microbioom’, en moeten met rust gelaten worden.

Er zijn echter ook bacteriën die problemen veroorzaken. Eén daarvan, de Staphylococcus aureus (S. aureus) bacterie, kan de symptomen van huidproblemen, waaronder acne, eczeem en rosacea veroorzaken of verergeren.

Gladskin, met het eiwit Staphefekt™, is 's werelds enige product dat uitsluitend de S. aureus-bacterie kan doden. In tegenstelling tot andere ingrediënten (bijv. bepaalde conserveringsmiddelen ¹,²) laten deze eiwitten de goede bacteriën, die nodig zijn voor een gezonde huid, intact. Dit kan helpen om het microbioom van de huid in balans te brengen. Dit betekent een enorme doorbraak in de aanpak van huidproblemen.

HET EIWIT STAPHEFEKT™

Iedere bacterie heeft een andere celwand. Het enzym Staphefekt™ heeft de eigenschap dat het alleen de celwand van de S. aureus-bacterie verzwakt. Dit veroorzaakt dat deze bacteriën uit elkaar vallen vanwege hun van nature hoge osmotische druk, vergelijkbaar met een ballon die door een naald wordt lek geprikt. Staphefekt is niet in staat is om zich aan andere bacteriën op uw huid te hechten waardoor de goede bacteriën intact blijven.

Staphefekt™ is:

  • Een logische en simpele oplossing tegen inflammatoire huidaandoeningen
  • Veilig en geschikt voor dagelijks gebruik, zelfs voor jonge kinderen
  • Ontwikkeld in een langdurige wetenschappelijke onderzoeks-samenwerking tussen Micreos Human Health en het Zwitserse Federale Technologie Instituut (ETH) in Zürich.

1. Pinto et al. Nature Scientific Reports (2021) 11:8695
2. J Cosmet Dermatol (2023) 22:2115–2121.

Meer informatie