Blog

Juni acne maand bij Gladskin
Acne

Juni acne maand bij Gladskin

Het is juni en bij Gladskin betekent dat acne maand! De hoogste tijd dus om de zin en onzin over acne op een rijtje te zetten. Er is al veel geschreven en gezegd over acne, maar aangezien het toch een hardnekkig probleem blijft, leek het ons een goed moment om er nog wat extra aandacht aan te schenken.

Wat is acne en wat zijn de oorzaken?

Acne komt voor in vele vormen en maten. We kennen allemaal wel dat je een leuk weekend voor de boeg hebt en vlak voordat het begint, popt er een grote nieuwe vriend op. Heel vervelend, maar natuurlijk niks vergeleken bij de ernstige acne waar sommige mensen mee te maken krijgen. Acne ontstaat vaak in de puberteit, wanneer hormonen een prominente rol gaan spelen. Acne ontstaat door een ontsteking van een deel van de huid. In dit deel bevinden zich talgklieren en in de puberteit worden deze klieren groter en maken ze vaak meer talg aan. Door een teveel aan talg kan de huid verstopt raken waardoor er talgophopingen, ook wel mee-eters of comedonen ontstaan. Naast talg bevatten mee-eters ook bacteriën en vetzuren, die er samen voor zorgen dat bij het openscheuren van de talgklier een ontsteking ontstaat. Door die ontsteking ontstaan er puistjes en kan de huid als het ware ontvlammen.

Staphylococcus aureus bacterie en acne

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar een grote boosdoener van veel huidproblemen is de Staphylococcus aureus, ook wel S.aureus-bacterie genoemd. De S.aureus-bacterie is de aanjager van veel ontstekingen op de huid en kan dus ook bij acne, wanneer de huid ontstoken is, een grote rol spelen.

Maar er lijkt licht aan het einde van de tunnel. De producten van Gladskin bevatten namelijk het hoofd ingrediënt Staphefekt™ waarmee het voor het eerst mogelijk is om alleen de slechte S.aureus-bacterie aan te pakken en de goede huid-bacteriën met rust te laten. Zo kan de bacteriële huidbalans herstellen, komt de huid tot rust en verminderen acne-symptomen.

De ervaringen van Gladskin gebruikers zijn overwegend positief. Veel klanten ervaren een snelle verlichting, vaak al binnen een paar dagen en merken dat de roodheid en de intensiteit van de ontstekingen, na het gebruik van de Gladskin gel, duidelijk vermindert

Klinkt te goed om waar te zijn?

We horen je denken, ik heb alles al geprobeerd en niks helpt, dus dit lijkt te mooi om waar te zijn. En om maar meteen eerlijk te zijn, het zal niet voor iedereen de heilige graal zijn. De Gladskin Acne Gel zal je acne helaas niet helemaal voorkomen. Wat het wel doet is het aanvallen van de S.aureus-bacterie op het moment dat de ontstekingen door deze bacterie aanwezig zijn. Dit betekent dat je je huid rust geeft om weer te herstellen, waardoor jij niet de neiging hebt om aan je huid te zitten en het kapot te maken.

Daarnaast is het niet schadelijk om Gladskin voor een langere periode te gebruiken. In tegenstelling tot andere agressieve therapieën, wordt resistentie tegen Staphefekt™ niet verwacht en daardoor is het veilig en geschikt voor dagelijks gebruik. En, heel belangrijk voor de gevoelige huid, Gladskin Acne Gel is niet comedogeen en de producten bevatten geen parfum, parabenen of agressieve conserveermiddelen en irritatie/schade aan de huid is niet te verwachten. Klein gevalletje van baat het niet dan schaadt het niet, zullen we maar zeggen.

acne woman

Huidproducten

Als je acne hebt, is het belangrijk om, naast een gezonde levensstijl, je gezicht goed schoon te houden. En als je een gevoelige huid hebt, dan weet je dat de juiste producten van groot belang zijn. Het is voor het gebruik van de Gladskin Acne Gel belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken waar geen onnodig toegevoegde middelen in zitten, aangezien dat de werking van de stof Staphefekt™ kan verminderen. Daarom hebben we een huidverzorgingslijn ontwikkeld die alle goede bacteriën op de huid met rust laat en de huid dus niet uitdroogt of laat schilferen. Gebruik dus altijd veilige producten in combinatie met het gebruik van Gladskin Acne Gel voor het beste resultaat.

Geduld

Tot slot, heb geduld... Het kan soms tot wel 2 maanden duren voordat een nieuwe behandeling aanslaat. Het zou zelfs kunnen dat je klachten tijdelijk wat erger worden, voordat het verbetert. Maar wanneer je consequent 2 keer per dag de Gladskin Acne Gel smeert en het minstens 6 weken volhoudt, dan word je hopelijk beloond met een rustige huid waar jij weer mee kan stralen.

Gladskin Acne is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter

Vorige blog
Alle blogposts Volgende blog