Blog

Hoe krijg je een hogere levenskwaliteit met eczeem?
eczeem

Hoe krijg je een hogere levenskwaliteit met eczeem?

Als je eczeem hebt, weet je er helaas alles van. De kwaliteit van je leven kan enorm worden beïnvloed. In negatieve zin welteverstaan. Gelukkig bieden steeds meer wetenschappelijke onderzoeken hoop voor iedereen met eczeem.

Vervelende jeuk, hardnekkige roodheid, pijn en een beroerde nachtrust. Mensen met eczeem weten hoe de aandoening hun leven regelmatig kan beheersen. Vaak is er al van alles geprobeerd om het leed te verzachten. Van veelbelovende crèmepjes, zalfjes tot antibiotica aan toe.

S.aureus als een aanjager van eczeem

Toch is er hoop, zelfs als je denkt alles al eens geprobeerd te hebben. Hoop die is gebaseerd op belangrijke nieuwe studieresultaten. Een mooi voorbeeld hiervan is een recente studie die de werkzaamheid heeft onderzocht van een crème met als hoofd-ingrediënt Staphefekt dat zich specifiek richt op de Staphylococcus aureus (S.aureus)-bacterie¹.

Voor wie dat nog niet weet: deze bacterie wordt gezien als een aanjager van eczeem. De aanwezigheid van de S.aureus bacterie op de huid kan er namelijk voor zorgen dat typische ontstekingssymptomen bij eczeem, zoals jeuk, roodheid, schilferen en infectie worden geïnitieerd of verergerd.

Nieuwe onderzoeksresultaten
Lang verhaal kort, de onderzoeksresultaten uit deze studie zijn op zijn minst hoopvol te noemen.

Ga maar na:

  • 91 procent van de kinderen en volwassenen met eczeem ervaarde een vermindering van symptomen na één week
  • 98 procent van hen ervaarde na twee weken een verbeterde slaap
  • na twee weken was er een vermindering van 79 procent gemeld in het branderige gevoel

En, minstens zo belangrijk:

  • 100 procent van de onderzochte kinderen gaf na twee weken aan een hogere levenskwaliteit te ervaren
  • 95 procent van de onderzochte volwassenen meldde hetzelfde

Gladskin Eczema draagt bij aan de kwaliteit van leven

De studie toont daarmee de werkzaamheid aan van een crème met zeer specifieke, op S.aureus-gerichte, technologie bij het verlichten van eczeem symptomen.

Gladskin met als hoofd-ingrediënt Staphefekt is het eerste op faag technologie gebaseerde medisch hulpmiddel dat gericht de S.aureus bacterie doodt². Het laat daarbij de goede bacteriën – die nodig zijn voor een gezonde huid – met rust.
Gladskin Eczema is een variant speciaal ontwikkeld voor mensen met eczeem symptomen. Het bevat geen alcohol, parfum, parabenen en corticosteroïden.
Daarnaast is Gladskin eczema veilig en geschikt voor dagelijks gebruik. Zelfs bij jonge kinderen.

Het allerbelangrijkste voor iedereen met eczeem is echter dat nu klinisch bewezen is dat crème die zich specifiek richt op het elimineren van de staphylococcus aureus bacterie een significante verbetering van kwaliteit van leven kan geven

______________

1. Topical S. aureus - Targeting Endolysin Significantly Improves Symptoms and QoL in Individuals With Atopic Dermatitis

Moreau, S. Seité, L. Aguilar, O. Da Cruz, J. Puech, J. Frieling, et al.

J Drugs Dermatol 2021 Vol. 20 Issue 12 Pages 1323-1328

2. Linker-Improved Chimeric Endolysin Selectively Kills Staphylococcus aureus In Vitro, on Reconstituted Human Epidermis, and in a Murine Model of Skin Infection

Eichenseher, B. L. Herpers, P. Badoux, J. M. Leyva-Castillo, R. S. Geha, M. van der Zwart, et al.

Antimicrob Agents Chemother 2022 Vol. 66 Issue 5

Gladskin eczema cream is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Vorige blog
Alle blogposts Volgende blog