Blog

HOE VOEDING ROSACEA-SYMPTOMEN BEÏNVLOEDT
Rosacea

HOE VOEDING ROSACEA-SYMPTOMEN BEÏNVLOEDT

De impact van verschillende voedingsmiddelen op de huidaandoening rosacea is belangrijk: het is voor veel mensen met rosacea moeilijk om vast te stellen wat hun symptomen veroorzaakt.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische inflammatoire huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, blozen en rode bultjes of puistjes. Het beïnvloedt meestal het gezicht en kan gepaard gaan met brandende of stekende sensaties. Hoewel de exacte oorzaak van rosacea niet bekend is, wordt aangenomen dat het een combinatie is van erfelijke aanleg en omgevingsfactoren. Mensen met een familiegeschiedenis van rosacea hebben vermoedelijk meer kans de aandoening te ontwikkelen.

Daarnaast kunnen omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon, emotionele stress, warm of koud weer, wind, gekruid voedsel, alcohol en bepaalde huidverzorgingsproducten van invloed zijn.

Voedingsmiddelen die effect kunnen hebben op je rosacea

Het is belangrijk om te weten wat voor soort voedsel je moet vermijden als je last hebt van rosacea, omdat bepaalde voedingsmiddelen ervoor kunnen zorgen dat de symptomen verergeren. Als je weet welke voedingsmiddelen je moet vermijden kan de ernst van rosacea verminderen en plotse verhevigingen beheersen.

Alcohol en cafeïne

Een van de meest voorkomende voedingstriggers voor rosacea is alcoholgebruik. Alcohol kan ervoor zorgen dat de bloedvaten in het gezicht verwijden, wat leidt tot roodheid en blozen. Ook kan je last krijgen van een verergering na gekruid voedsel of dranken met cafeïne, omdat die zorgen dat de bloedvaten verwijden.

Suiker

Een andere trigger voor rosacea is een hoge inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen kunnen ontstekingen in het lichaam veroorzaken, waardoor de symptomen van rosacea kunnen verergeren. Een dieet met veel verse groenten en fruit, magere eiwitten en gezonde vetten kan ontstekingen helpen verminderen en de symptomen van rosacea verbeteren.

Een koolhydraatarm dieet kan ook gunstig zijn als je last hebt van rosacea. Dit komt omdat een hoge inname van koolhydraten een piek in de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken, wat kan leiden tot ontstekingen en rosacea-symptomen kan verergeren.

Hete dranken en heet eten

Een andere factor is de consumptie van warme dranken en voedsel. Het consumeren van warme dranken en voedsel kan ervoor zorgen dat de bloedvaten in het gezicht verwijden, wat leidt tot roodheid en blozen. Daarom is het belangrijk om, als je last hebt van rosacea, geen te hete dranken en voedingsmiddelen te nuttigen.

Histamine

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken met veel histamine kunnen ook rosacea-symptomen veroorzaken. Histamine is een chemische stof die van nature voorkomt in sommige voedingsmiddelen en dranken en die ontstekingen kunnen veroorzaken en bloedvaten kan verwijden. Veel voorkomende histaminerijke voedingsmiddelen zijn gefermenteerd voedsel, oude kazen, rode wijn en bepaalde soorten vis

Gebrek aan vetzuren

Een andere factor die kan bijdragen aan opvlammingen van rosacea is een gebrek aan essentiële vetzuren in de voeding. Vetzuren, zoals omega-3 en omega-6, zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. Een dieet met weinig essentiële vetzuren kan leiden tot een droge, geïrriteerde huid, wat de symptomen van rosacea kan verergeren.

Mogelijke allergieën

Tot slot is het ook noemenswaardig dat sommige mensen gevoelig of allergisch kunnen zijn voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten, wat ook opvlammingen kan veroorzaken.

Hoe rosacea-symptomen te verminderen

Nu we weten wat rosacea kan verergeren, is het belangrijk om uit te zoeken wat je kunt doen om je rosacea-symptomen te verminderen.

Vitamines en supplementen

Bepaalde vitamines en supplementen kunnen nuttig zijn bij rosacea. Vitamine C is bijvoorbeeld een krachtige antioxidant die kan helpen ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid van je huid te verbeteren. Vitamine E kan ook gunstig zijn, omdat het helpt de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Stressmanagement

Stress kan rosacea-symptomen verergeren, dus het is belangrijk om manieren te vinden om met stress om te gaan, zoals door lichaamsbeweging, yoga, meditatie of door te praten met een therapeut. Zoek uit wat jouw stressoren zijn en hoe je deze kunt vermijden.

Milde huidverzorgingsritueel

Het gebruik van zachte huidverzorgingsproducten en het vermijden van producten die irriterend zijn kan helpen om ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren. De ROSACEAR-collectie van Gladskin is speciaal gemaakt om rosacea-symptomen te kalmeren en te verminderen. Het is bekend dat veel inflammatoire huidaandoeningen, zoals rosacea, kunnen worden verergerd door de Staphylococcus aureus-bacterie. Die bacterie kan grote infecties veroorzaken en de ontstekingsreactie verergeren. Dat leidt tot roodheid, jeuk en pijnlijke puistjes. Tegen deze bacteriën gebruiken we ons gepatenteerde enzym, Staphefekt™ genaamd, een zogenaamde endolysine die bacteriën doodt op een andere manier dan antibiotica. Dit enzym richt zich alleen op de Staphylococcus aureus-bacterie en laat het gunstige microbioom met rust, wat kan helpen de symptomen te verminderen en de algehele gezondheid van je huid te verbeteren.

Probeer onze huidverzorgingsroutine aangepast aan jouw rosacea:

Stap 1 - Makeup Remover: Gebruik onze oil-to-milk reiniger, die make-up en SPF verwijdert en tegelijkertijd zacht is voor je gevoelige huid.

Stap 2 - Face Wash: Was je gezicht met onze gel-to-milk reiniger, om ervoor te zorgen dat je huid vrij is van vuil, schadelijke stoffen en ophoping van talg.

We raden je aan om 's avonds je huid dubbel te reinigen, vooral als je make-up en SPF draagt. 's Ochtends is het gebruik van onze face wash voldoende.

Stap 3 - ROSACEAR CREAM MD: ROSACEAR Crème met Staphefekt™ om je huid te kalmeren en te hydrateren en rosacea-symptomen te helpen verminderen.

Ten slotte

De impact van verschillende diëten op rosacea kan aanzienlijk zijn. Bepaalde voedingsmiddelen en dranken veroorzaken symptomen, dus bij rosacea kan het helpen om een dieet te volgen met weinig alcohol, cafeïne, suiker en bewerkte voedingsmiddelen, veel vers fruit en groenten, magere eiwitten en gezonde vetten en weinig koolhydraten. Het is belangrijk om samen te werken met een zorgverlener of een geregistreerde diëtist om een persoonlijk plan te ontwikkelen dat specifieke voedingstriggers aanpakt, evenals andere factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en verergering van rosacea-symptomen.

BESTEL ONZE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN VOOR ROSACEA

Heading

Verder lezen