Blog

Vijf tips om voor je huidmicrobioom te zorgen

Vijf tips om voor je huidmicrobioom te zorgen

Hoe zorg je goed voor je huidmicrobioom? Hint: een huidverzorgingsroutine is slechts een deel van de oplossing. Voor je huidmicrobioom zorgen vereist een holistische aanpak, en dat betekent ook dat je darmmicrobioom wat extra aandacht verdient! Alles in je lichaam is immers met elkaar verbonden.

Hier zijn wat tips om je op weg te helpen met het verzorgen van je huid op alle niveaus:

  1. Gebruik milde huidverzorgingsproducten

Zodra we problemen krijgen met onze huid, is ons eerste instinct om elk soort product te gebruiken dat we tegenkomen. Dit begrijpen we, echt! Te veel scrubben en reinigen met agressieve ingrediënten mag dan wel de slechte bacteriën doden, maar het haalt ook de goede bacteriën weg die onze huid nodig heeft om te genezen en te herstellen. Kies voor zachte reiniging en verzorging en vertrouw erop dat met de juiste, milde producten je microbioom zijn natuurlijke evenwicht zal vinden.

  1. Houd je darmmicrobioom in balans

Over microbiomen gesproken: ons huidmicrobioom is niet het enige systeem in ons lichaam waar bacteriën in evenwicht moeten zijn om je huid gezond en stralend te houden. Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, en onderzoek heeft aangetoond dat de gezondheid van onze darmen en onze voeding invloed kan hebben op van alles – van onze huid tot onze hersenen en zelfs onze hormoonhuishouding. Je bent dus écht wat je eet! Ons advies? Eet zo gezond mogelijk, drink veel water, zorg dat je voldoende vezels binnenkrijgt en neem, eventueel probiotica om je lichaam en huidmicrobioom te ondersteunen.

  1. Ontdek welke voeding je huid triggert en pas je dieet aan

Het staat niet vast welke voedingsmiddelen huidproblemen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Uitzoeken welke etenswaren bij jou ontstekingen veroorzaken kan een lang en voortdurend proces zijn, maar toch is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en actie te ondernemen als het lijkt te reageren op bepaalde voeding. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid na het eten, meer stress, of zichtbare acne en roodheid.

  1. Drink genoeg water

Hydratatie is essentieel. Ons lichaam bestaat immers voor 60% uit water, en ons bloed zelfs voor 90%. Water drinken is de makkelijkste manier om gifstoffen uit ons lichaam te spoelen en onze huid van binnenuit te hydrateren. Naast vele andere voordelen verbetert het ook onze doorbloeding en huidelasticiteit, en het voorkomt overtollige olie en talg doordat het de olie- en watergehaltes in onze huid in evenwicht brengt. Water drinken voorkomt ook dat ons lichaam opwarmt en reguleert onze lichaamstemperatuur, wat kan helpen om ontstekingen tot een minimum te beperken.

  1. Verminder stress

Stress is de natuurlijke manier van ons lichaam om zich te beschermen tegen bedreigingen – of je nu wordt achternagezeten door een tijger of te maken hebt drukke deadlines op het werk. Als we ons gestrest voelen, geeft ons zenuwstelsel hormonen als cortisol en adrenaline af om zich tegen deze stressoren te wapenen, en deze hormonen spelen een belangrijke rol bij het in evenwicht brengen van ons huidmicrobioom en onze algemene gezondheid. Zo verhoogt cortisol bijvoorbeeld de olieproductie in onze huidklieren, wat kan leiden tot puistjes en verstopte poriën. Om stress onder controle te krijgen, is het belangrijk om genoeg ontspanning te creëren in je dagelijkse routine. Zorg er voor dat je voldoende slaapt, laat ‘s avonds de beeldschermen links liggen, neem voldoende pauzes op kantoor, en beweeg dagelijks 15 tot 30 minuten om je lichaam tot rust te laten komen en je huid te laten stralen.

Hoe Staphefekt™ van Gladskin kan helpen

Zoals je hebt gelezen, gaat huidverzorging veel verder dan alleen de juiste huidproducten gebruiken. Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, en dus is het belangrijk om onze huid op alle niveaus te ondersteunen. Toch is het belangrijk om je huidmicrobioom te verzorgen zonder agressieve producten te gebruiken. Producten van Gladskin met Staphefekt™ verbeteren de gezondheid van de huid door slechte bacteriën aan te pakken waarvan bewezen is dat ze ontstekingen versterken, terwijl de goede bacteriën intact blijven. Gladskins gepatenteerde technologie heeft al duizenden mensen over de hele wereld geholpen. Zorg je al goed voor je lichaam en zou je daarnaast een mild, effectief product voor je huid willen gebruiken, bekijk dan de producten van Gladskin.

Vorige blog
Alle blogposts Volgende blog