Blog

Hoe voeg je nieuwe producten toe aan je skincare routine?
huidirritatie

Hoe voeg je nieuwe producten toe aan je skincare routine?

Wanneer er een pakketje met nieuwe skincare producten bij je thuis wordt bezorgd, kan het verleidelijk zijn om alles meteen uit te proberen. Maar het introduceren van te veel nieuwe producten tegelijk kan leiden tot irritatie, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Ons advies: doe rustig aan. Hier zijn 6 stappen die je kunt volgen om nieuwe producten toe te voegen en een skincare routine op te bouwen voor een gevoelige huid.

  1. Bepaal hoe je nieuwe product je doelen ondersteunt en in je routine past.

Skincare doelen zijn persoonlijk: je wil misschien je huid hydrateren, een gezonde pH herstellen, je huidmicrobioom in balans brengen, of veelvoorkomende huidproblemen aanpakken. Onthoud dat het opbouwen van een gezonde huid tijd kost, het is dus belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Het is ook handig om te overwegen hoe je het nieuwe product het beste kunt integreren in je bestaande huid routine. Skincare routines zijn over het algemeen opgebouwd rond reiniging, toning, hydratatie, moisturizing en zonbescherming. Hoe past jouw product hierbij? Hoe vaak ben je van plan om het te gebruiken? Maakt het deel uit van je ochtend- of avond routine? Het volgen van de aanbevolen gebruiksaanwijzingen kan je helpen het meeste uit je product te halen.

  1. Leer de ingrediënten van je product kennen.

Bekijk de ingrediënten in je nieuwe product en bepaal of er iets in zit waar je allergisch voor bent, of wat je huid kan irriteren. Geuren en uitdrogende alcoholen kunnen irriterend zijn voor een gevoelige huid, en actieve ingrediënten zoals retinoïden en chemische exfolianten kunnen heftig en uitdrogend zijn. Als je producten met actieve ingrediënten gebruikt, kun je je routine in evenwicht brengen door een voedende moisturizer en een milde gezichtsreiniger voor een gevoelige huid te gebruiken. Als je vragen hebt over de ingrediënten in je product, kun je altijd je dermatoloog, huisarts of een skincare-expert zoals een schoonheidsspecialist raadplegen.

  1. Introduceer één product tegelijk.

Het toevoegen van meerdere producten tegelijk maakt het moeilijk om te bepalen of ze werken of niet. Daarom raden skincare experts aan om één product tegelijk te introduceren. Probeer je nieuwe product consistent te gebruiken gedurende 2 of 3 weken voordat je iets anders toevoegt. Op die manier kun je eventuele veranderingen volgen, en heeft je huid tijd om zich aan te passen. Als je negatieve reacties ervaart, neem dan contact op met je zorgverlener en stop met het gebruik indien nodig.

  1. Test nieuwe producten op een klein stukje huid voordat je ze op je gezicht aanbrengt.

Klaar om je nieuwe product over je voorhoofd, neus, kin en wangen te smeren? Wacht! Sommige producten kunnen irritatie of een allergische reactie veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Om het risico op een negatieve reactie te verminderen, test je nieuwe producten eerst op je lichaam voordat je ze op je gezicht aanbrengt. Breng een kleine hoeveelheid product aan op de huid aan de binnenkant van je pols of achter je oor, wacht vervolgens 24 uur en kijk of je huid reageert. Als je huid comfortabel blijft, kun je het product op je gezicht proberen.

  1. Let op veranderingen in je huid of reacties.

Let op veranderingen in je huid in de dagen en weken nadat je een nieuw product hebt geïntroduceerd. Als je jeuk, branderigheid, irritatie, schilfering, een uitslag of een andere negatieve huidreactie ervaart, neem dan contact op met je zorgverlener. Zij kunnen diagnosticeren wat er met je huid aan de hand is en je helpen bepalen of je een allergie of gevoeligheid hebt voor een van de ingrediënten in je producten.

  1. Blijf consistent

Een gezonde huid ontstaat niet van de ene op de andere dag - het kost tijd voordat producten werken en voordat je huid reageert. Daarom is consistentie belangrijk. Houd je aan een vaste routine, wees geduldig en let op hoe je huid zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

Voeg Gladskin toe aan je routine.

Geïnteresseerd in microbiome-vriendelijke skincare essentials? Zoek je de juiste reiniger of moisturizer voor een gevoelige huid? Gladskin producten bevorderen de gezondheid van de huid en zijn geformuleerd met zo min mogelijk ingrediënten. Leer meer.

Heading

Verder lezen