News

Mina deelt haar ervaring met acne en rosacea
news Rosacea

Mina deelt haar ervaring met acne en rosacea

Maak kennis met Mina, die sinds 2018 worstelt met huidontstekingen en -aandoeningen. Ze kreeg last van haar huid nadat ze begonnen was met het slikken van de pil. “Voor die tijd had ik nergens last van en had ik een goede huid,” zegt ze.


De afgelopen vier jaar heeft ze ook te maken gehad met roodheid, waarvan ze altijd dacht dat het te maken had met haar acne. Toch ging ze langs bij een dermatoloog, die haar vertelde dat ze ook last had van rosacea.


"Ik heb in totaal 11 dokters bezocht voor mijn acne, maar alleen de laatste gaf me het gevoel dat ik echt gehoord werd, en dit was het enige consult dat wel een uur duurde. Ze had echt oor voor mijn problemen en was de eerste die me de diagnose van rosacea gaf.”


“En die diagnose van rosacea veranderde alles,” zegt Mina. Ze is nu hard bezig om uit te zoeken hoe ze niet alleen haar acne onder controle kan houden, maar ook hoe ze opflakkeringen van rosacea kan voorkomen. “Ik had zelf al het gevoel dat ik last had van rosacea, en ook een schoonheidsspecialiste had me er eind 2021 op gewezen, maar ik kreeg pas begin dit jaar (2022) een officiële diagnose van een dermatoloog.”


Aanvankelijk hadden haar dermatologen haar huidproducten op voorschrift aangeraden, maar Mina merkte al snel dat haar huid sterk reageerde als ze die een tijdje niet gebruikte. In plaats daarvan neemt ze nu medicatie voor haar acne en zorgt ze ervoor dat haar huid gehydrateerd blijft. Ook blijft ze zoeken naar oplossingen voor haar rosacea.


Haar huidverzorgingsroutine bestaat uit zachte, hydraterende producten en Gladskin Rosacea Gel. Ze kreeg Gladskin getipt van een vriendin, die haar in 2020 de Acne Gel cadeau deed. Sindsdien is ze overgegaan op de Rosacea Gel die haar roodheid aanpakt. Op de vraag welke andere behandelingen ze geprobeerd heeft, noemt ze van alles op: BHA/AHA-peelings, retinolserums, gezichtsbehandelingen en meer. Maar helaas werkte niks, of zag ze maar minimaal resultaat.


Haar rosacea onder controle houden is een hele uitdaging. Zo merkte ze dat ze agressieve huidverzorgingsingrediënten beter helemaal kan schrappen (iets waar we het op Instagram al eerder over hebben gehad) en dat het vermijden van histamines in voedingsmiddelen ook helpt. Ze merkt ook dat haar huid opflakkert als het warm is buiten, als ze sport en als ze iets pittigs eet. Het is een voortdurende uitdaging om triggers te herkennen en daarna te vermijden.


Mina is heel blij dat ze Gladskin voor haar rosacea gevonden heeft. Ze zei dat haar collega de effecten van Gladskin’s Rosacea Gel duidelijk kon zien op haar eigen huid. “Ik was echt verbaasd,” zei ze. Sinds ze het zelf geprobeerd heeft, is ze er heel tevreden mee.


Als je graag Gladskin’s Rosacea Gel zou willen proberen, kijk dan op onze Rosacea-pagina voor meer informatie over onze producten. Rosacea onder controle houden is hele uitdaging, dus blijf je triggers herkennen en zoek naar manieren om goed voor jezelf en je huid te zorgen.

Vorige blog
Alle blogposts