Blog

Wat zit er nu eigenlijk in Gladskin Eczema Gel?
eczeem

Wat zit er nu eigenlijk in Gladskin Eczema Gel?

Heb je wel eens naar de ingrediëntenlijst op een van onze producten gekeken? Die zijn vrij kort. Onze Eczema Gel heeft bijvoorbeeld maar negen ingrediënten.


Dat komt omdat elk ingrediënt zorgvuldig is geselecteerd, en wij alleen ingrediënten gebruiken die ook écht wat toevoegen. Dus geen extra geurstoffen, schadelijke alcohol, steroïden, conserveringsmiddelen, parabenen of sulfaten.


Dus wat zit er dan wél in? Laten we eens kijken naar onze meest voorkomende ingrediënten:


Aqua

VOORDELEN: Oplosmiddel, Hypoallergeen


Water (Aqua) is het meest gebruikte ingrediënt in cosmetica. Het wordt vooral ingezet als middel om andere ingrediënten op te lossen, of om emulsies van te maken (in combinatie met oliën)..


Gebruikt in: Eczema Cream, Eczema Gel, Rosacea Cream, Rosacea Gel, Acne Gel, Shampoo Bar, Body Wash, Face & Body Bar, Daily Care CreamGlycerine


VOORDELEN: Bevochtigend


Bevochtigingsmiddelen houden alles vochtig. Onze plantaardige glycerine onttrekt vocht aan de lucht om het huidoppervlak te hydrateren.


Gebruikt in: Eczema Cream, Eczema Gel, Rosacea Cream, Rosacea Gel, Acne Gel, Shampoo Bar, Body Wash, Face & Body Bar, Face Wash, Daily Care Cream, Scrub


Arginine HCL


VOORDELEN: Verzachtend


Dit is eigenlijk een soort conditioner voor je huid. Arginine HCL hydrateert wanneer het plaatselijk wordt aangebracht en bevordert het huidherstel. Precies wat een broze, beschadigde huid nodig heeft.


Gebruikt in: Eczema Cream, Eczema Gel, Acne Gel, Rosacea Cream, Rosacea Gel

Staphefekt™ (De Superheld!)


VOORDELEN: Gaat slechte bacteriën te lijf, Helpt het microbioom weer in evenwicht te brengen.


De superheld! Staphefekt™ is 's werelds eerste enzym dat selectief S. aureus bacteriën aanpak - de 'slechte' bacteriën - die huidaandoeningen zoals eczeem, acne en rosacea kunnen verergeren. Wat het nog unieker maakt: het laat de goede bacteriën, die nodig zijn voor een gezonde huid, intact.*


Gebruikt in: Eczema Cream, Eczema Gel, Acne Gel, Rosacea Cream, Rosacea Gel


*In vitro studies


Natriumchloride


VOORDELEN: Stabilisator


Natriumchloride is gewoon een mooi woord voor zout. Om een lastig klusje te klaren, hebben we soms een steuntje in de rug nodig. En daar is natriumchloride dé redder in nood voor. Het versterkt de werking van Staphefekt™, zodat je niet veel nodig hebt en het snel begint te werken. (Gladskin is al druk bezig na slechts 5 minuten!)


Gebruikt in: Eczema Cream, Eczema Gel, Acne Gel, Rosacea Cream, Rosacea Gel


Calcium Chloride


VOORDELEN: Verhoogt de viscositeit, Stabilisator


Calciumchloride is een mineraal zout dat ook in de natuur voorkomt. Het zorgt ervoor dat onze Eczema Cream de juiste dikte behoudt, zodat het makkelijker aan te brengen is.


Gebruikt in: Eczema Cream, Eczema Gel, Acne Gel, Rosacea Cream, Rosacea Gel

Vorige blog
Alle blogposts Volgende blog